Våld mot tjänsteman!

Jadu haft fullt upp idag, jobbade till klockan 16:00. Direkt efter for jag och Therese på dollar, sen ica och handlade mat. For hem till mig och lagade kött och sallad. Kikade på las vegas och åt det vi lagat till, sen kollade vi på Johan Falk - De fredlösa, sista filmen. Den va riktigt bra faktiskt. Sen blev det ju Grey´s, har inte så mycket att säga till om när man är med Therese. Hon MÅSTE bara se det alltså, men det är rätt bra nu när man sett några avsnitt...

Jaha vad ska jag skriva om nu då, har ju inte haft så mycket tid att fundera över nått att klaga på, eller nått positivt att skriva om. Ska se om jag kan komma på något lite fort...

Jo just ja, ni kanske har läst aftonbladet idag. Om han som avbröt ett överfall och blev dömd till fängelse för det. Det tycker jag är riktigt jävla sjukt alltså. Han ser en man som tar stryptag på en kvinna och tar sin domkraft från bilen för att kuta dit och hota mannen som håller på strypa kvinnan. Men istället slår han honnom över axeln, men när han ändå fortsätter slår han en gång till och råkar träffa tinningen. Då lade han förband på mannen för att stoppa blödningen tills ambulansen kom. Så han försökte alltså hjälpa två stycken personer, sen hamnar han själv i fängelset och får 50 000 kr i skadestånd för att ha skadat mannen som överföll kvinnan. Men han som överföll fick bara villkorligt och cirka 8 000 kr i böter.
Jag menar om du själv sett en person överfalla en annan skulle du bara stå och kolla på då? Klart att det inte va meningen att han skulle skada han så pass, men tror fan inte man hinner tänka till så mycket i ett sådant läge. Visst det var fel av han att slå mannen, men han gjorde det för att kanske rädda en annan människas liv. Tycker det är jävligt sjuka lagar, det kommer ju inte vara folk som törs ingripa om dom själv ska åka i fängelset när dom bara vill rädda en annans liv.
Vad tyckte dom han skulle göra, ringa polisen och vänta eller? Om han håller strypgrep på kvinnan så lär hon nog hunnit dö innan polisen kommit.
Hade det varit en polis som råkat slagit till mannen hade ju fan inte han fått fängelse iaf.
Det är också jävligt märkligt, att poliser verkar betraktas som mer viktig än någon annan människa. Om det sker ett mord tillexempel så jobbar polisen på som vanligt, men om en polis blir mördad så ska det fan gå undan och alla ska bli insatta i det fallet.
Varför då? En polis är väll inte mer värd än någon annan människa?
Samma sak om man slår en person, skulle det varit en polis så skulle man få ett jävla helvet. Våld mot tjänsteman, jaha vålt mot civilperson, är inte det minst lika dumt då?
Jävligt märkligt om ni frågar mig, man kan undra hur dom tänker egentligen...

C ya

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0